От Института за пътна безопасност изпратиха писмо до лидера на Има

...
От Института за пътна безопасност изпратиха писмо до лидера на Има
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност иска от Слави Трифонов оставката на министър Караджов |

От Института за пътна сигурност изпратиха писмо до водача на " ИТН " Слави Трифонов, в което настояват  за оставката на районния министър Гроздан Караджов.

Причината е противоречивото проекторешение за АПИ, което скара Има Такъв Народ с Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България. Според специалистите от Института министър Караджов не поема отговорност за пътните поправки, с което заплашва националната институция. Те настояват, че парите за пътните компании, които следва да правят ремонтите по републиканската мрежа, могат да се разплатят без да е належащо решение на Народното събрание и не са нужни никакви законодателни промени. 

" Проблемите с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа (РПМ) имат действен темперамент и не са нужни законодателни промени, или някаква интервенция на Народното събрание на Република България, с цел да може Агенция „ Пътна инфраструктура “ да разпорежда действия, които са в компетенциите й по отношение на пътищата в страната. Нелепата обстановка е провокирана от безнаказаност и непросветеност, прикрита зад спекулации от страна на политическото управление на Министерство на регионалното развитие. Свидетели сме на некадърност и липса на увереност от назначените от вас лица за ръководители на Министерство на регионалното развитие и АПИ за вдишване на отговорност и предприемане на нужното, с което те заплашват националната сигурност. Поради тази причина ви приканваме неотложно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за предопределение потвърдени специалисти в региона на районното развиване, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия Има Такъв Народ разполага. "

Въпросното проекторешение, или по-точно неговите първа и втора версии, бяха съгласувани с Караджов. Впоследствие правната комисия одобри редакция, съгласно която за всяко едно заплащане на втората половина от дължимите суми ще е нужна инспекция на антикорупционната комисия и решение на Народно събрание. Има Такъв Народ, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане " бойкотираха проекторешението и по този начин крайното решение трябваше да се взема от Министерски съвет. Ден по-късно Демократична България, Политическа партия и Българска социалистическа партия внесоха наново проекторешението, а от Има Такъв Народ излязоха с контрапредложение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР